Hertenbiefstuk recept

Hertenbiefstuk met een heerlijke saus!

Hertenbiefstuk, een heerlijk mals stukje vlees, maar wat is nou echt een lekker hertenbiefstuk recept? Probeer eens hertenbiefstuk met deze heerlijke saus! Dit gerecht zal het ook zeker goed doen tijdens de feestdagen. Met ongeveer 30 minuten zet je een gerecht op tafel om van te smullen.

Wat hebben we nodig?

Voor 4 personen

Saus
1 ui
1 teentje knoflook
1 jeneverbes
1 eetlepel balsamicoazijn
250 ml rode wijn
2 takjes tijm
1 takje rozemarijn
1 runderbouillonblokje
2 plakjes ontbijtkoek
Zout
Versgemalen peper

Hertenbiefstuk
Olie
4 hertenbiefstuk a 150 gram per stuk
2 eetlepels boter

Hoe gaan we te werk?

We beginnen met de ‘’wild’’ saus.

1: Pel en snipper de ui. Pel en halveer de knoflook en kneus de jeneverbes.

2: Karamelliseer de suiker met 1 eetlepel water in een koekenpan.

3: Blus de karamel af met de balsamicoazijn, 200 ml rode wijn en 200 ml water.

4: Voeg de tijm, rozemarijn, ui , knoflook en jeneverbes toe. Verkruimel de bouillonblokjes boven de pan en roer door.

5: Kook de saus tot de helft in en snijd de ontbijtkoek in blokjes. Zeef de saus, voeg de ontbijtkoek toe en roer tot de ontbijtkoek is opgelost.

6: Breng de saus op smaak met peper en zout. Giet de saus in een schaaltje, dek af en zet apart.

 

Hertenbiefstuk.

1: Verhit olie op hoog vuur in de koekenpan die je voor de saus hebt gebruikt. Dep het vlees droog en bestrooi met zout en peper.

2: Voeg de boter toe en bak de biefstukken aan beide kanten 2-3 minuten.

3: Haal de biefstukken uit de pan en leg ze op een bord.

4: Giet het braadvet weg en blus de pan af met de resterende wijn. Breng aan de kook en voeg toe aan de saus.

5: Dek het bord af met aluminiumfolie. Laat het vlees circa 5 minuten rusten.

6: Verwarm ondertussen weer de saus in de koekenpan. Snijd het vlees tegen de draad in.